Tetovaže kao fenomen prešle su dug put od nekadašnjih plemenskih obeležja do savremenih umetnička dela. Danas se tetovaže javljaju u bezbroj različitih stilova, sa neograničenim dizajnom i širokim izborom boja za tetoviranje.

Boje za tetoviranje – Kratak uvid

Smatra se da su prve tetovaže u boji nastale u drevnom Egiptu, a veruje se da su i Rimljani i istočna eskimska plemena takođe bili fanovi  boja za tetoviranje, Eskimi naročito tamno žutih tonova. Tetovaže u boji postale su učestalije u 17. veku kako je tetoviranje u Japanu postalo popularnije. U ovom periodu, tetoviranje je počelo je da se posmatra kao umetnička forma. Do danas su japanske tetovaže ispunjene svetlim i smelim bojama. SAD i Velika Britanija su se zaljubile u tetovaže u boji krajem 19. veka. Popularnost boja za tetoviranje povezana je sa napretkom mastila za tetoviranje. U poslednjih nekoliko decenija, vreme i novac su uloženi u razvoj visokokvalitetnih boja mastila za tetoviranje. Nova tehnologija mastila za tetoviranje je takođe svela na minimum alergijske reakcije, a obezbedjuje maksimalnu postojanost i dugotrajnost.

Vrste tattoo boja za tetoviranje

Izgled boje, senčenje i tonovi će se razlikovati u zavisnosti od dizajna i stila tetovaže, tattoo majstora ali i od tipa kože samog klijenta. Zato je izbor prave boje za tetoviranje od velikog značaja za konačan i postojan izgled tetovaže.

Ponuda boja za tetoviranje

Pronađite skoro svaku boju duginog spektra pomoću pojedinačnih mastila za tetovaže, kompleta mastila za tetoviranje i dodataka poznatih brendova za tetovaže kao što su Eternal Tattoo Ink, Dynamic Color, World Famous, Intenze, Kuro Sumi Tattoo Ink i drugi.

Tattoo boje kod Tatka Opremovića: